MALZEMELER
2 bardak büyük bulgur
2bardak yeşil mercimek
1yemek kaşıgı tereyağ
1yemek kaşığı zeytin yağı
1büyük kuru soğan
1yemek kaşıgı domates salçası
yarım demet maydonoz
1.5tatlı kaşıgı tuz
YAPILIŞI
mercimekler yıkanıp derince bi tencerede 2 litre su ile haşlanır aynı mercimek tenceresinin içine bulgurlar ilave edilir tuzuda koyulur diger yanda soganlar dogranır ayrı bir tavada yaglarıda koyarak kavrulur salçasıda ilave edilir soganla harmanlanınca mercimek ve bulgur karışımının üzerine dökülerek karıştırılır suyunu çektigini anlayınca ocagın altı kapatılır 10 dakika dinlenir servis tabagına koyulur üzerine ince ince kıyılmış maydonoz serpilir masamıza bu şekilde konunca güzel bir hava katar.
ELİMİZE SAGLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder