iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

18 Mart 2013 Pazartesi

ISPANAKLI PASTIRMALI BULGUR PİLAVI

MALZEMELER

2 su bardagı büyük bulgur
50 gıram pastırma
1 orta boy kuru sogan
250 gram ıspanak
1 yemek kaşıgı domates salçası
1 tatlı kaşıgı tuz
 yarım çay bardagı zeytin yagı
4 su bardagı su
1 çay kaşıgı kara biber

YAPILIŞI

ıspanaklar küçük küçük dogranıp yıkanır süzülmeye bırakılır ve yayvan tavada diger yanda sogan küp küp
doranıp yağla kavrulur hafifden pembeleşince salçası koyulur bulgur ilave edilir 2,3 dakika kavrulur  suyu    ve tuzu ilave edilir
hafifden suyu azalınca pastırmalar irice doranarak üstüne koyulur ıspanaklar ilave edilir tavanın ağzı kapanır
kısık ateşte 5 dakika  sonra karıştırılır kara biber ilave edilir 5 dakika yine pişer suyunu çektiginden emin olunca ocakdan alınır dinlendikten10,15dakika sonra servis edilir

NOT karabiberi en son ilave etmemizin sebebi ısbanak ve pastırmanın kokusunu hafifden alması

ELİMİZE  SAĞLIK
AFİYET  OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder