MALZEMELER
2 su bardagı büyük bulgur
50 gıram pastırma
1 orta boy kuru sogan
250 gram ıspanak
1 yemek kaşıgı domates salçası
1 tatlı kaşıgı tuz
yarım çay bardagı zeytin yagı
4 su bardagı su
1 çay kaşıgı kara biber
YAPILIŞI
ıspanaklar küçük küçük dogranıp yıkanır süzülmeye bırakılır ve yayvan tavada diger yanda sogan küp küp
doranıp yağla kavrulur hafifden pembeleşince salçası koyulur bulgur ilave edilir 2,3 dakika kavrulur suyu ve tuzu ilave edilir
hafifden suyu azalınca pastırmalar irice doranarak üstüne koyulur ıspanaklar ilave edilir tavanın ağzı kapanır
kısık ateşte 5 dakika sonra karıştırılır kara biber ilave edilir 5 dakika yine pişer suyunu çektiginden emin olunca ocakdan alınır dinlendikten10,15dakika sonra servis edilir
NOT karabiberi en son ilave etmemizin sebebi ısbanak ve pastırmanın kokusunu hafifden alması
ELİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder