iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

28 Mart 2013 Perşembe

ERİŞTELİ , TAVUKLU , HAVUÇLU , ÇORBA

        MALZEMELER

1  su  bardağı  ev  eriştesi
1  çay  bardağı haşlanmış  didilmiş tavuk eti
2  orta  boy  havuç
1  çay  bardağı  tavuk  suyu
yarım  limon  suyu
1 diş  sarmısak
1,5  su  bardağı  yoğurt
1  tatlı  kaşığı  tuz
üzeri  için  nane  kekik
1  tatlı  kaşığı  sıvıyağ


YAPILIŞI

1  litre kaynayan   suyun  içinde erişteleri  bimiktar tuz  ile  haşlayın  rendelenmiş  havuçla  birlikte ,  tavuk   etini  kaynayan   malzemeye  ilave  edin  diger  yanda  tavuk  suyunun  içine  limon , yoğurt  karışımı  yapın
sürekli   karıştırarak   kaynatın  bu arada  sarmısağı  minik,  minik   içine  doğrayın   kısık  ateşte  pişirin  biraz
özleşince  küçük  tavada  yağ  nane  kekik   ısıtıp  üzerine  dökün  birazda  o şekilde  kaynatın  tuzunu  en son   koyun biraz  dinlendikten  sonra  servis  edin

ELİMİZE  SAĞLIK
AFİYET   OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder