MALZEMELER
1 su bardağı ev eriştesi
1 çay bardağı haşlanmış didilmiş tavuk eti
2 orta boy havuç
1 çay bardağı tavuk suyu
yarım limon suyu
1 diş sarmısak
1,5 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
üzeri için nane kekik
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
1 litre kaynayan suyun içinde erişteleri bimiktar tuz ile haşlayın rendelenmiş havuçla birlikte , tavuk etini kaynayan malzemeye ilave edin diger yanda tavuk suyunun içine limon , yoğurt karışımı yapın
sürekli karıştırarak kaynatın bu arada sarmısağı minik, minik içine doğrayın kısık ateşte pişirin biraz
özleşince küçük tavada yağ nane kekik ısıtıp üzerine dökün birazda o şekilde kaynatın tuzunu en son koyun biraz dinlendikten sonra servis edin
ELİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder