iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

22 Mart 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI YEŞİL FAYSULYE

MALZEMELER

1 kilo yeşil  fasulye
1 yemek  kaşığı  domates  salçası
2 adet orta  boy  kuru  soğan
2  yemek  kaşığı  zeytin  yağı
1  adet  kesme şeker
1  tatlı  kaşığı  tuz
2  su  bardağı  su
2  diş  sarmısak

  YAPILIŞI

fasulyeler  arzuya  göre  doğranır  yıkanır  elle  kırılırsa  çabuk  pişer  soğanlar  halka  doğranıp  yağla  kavrulur  hafif  pembeleşince   salça  koyulur  salçada  kavrulunca   fasulye  ilave  edilir  biraz  onla  kavrulur  üzerine  kaynamış  su, şeker ,tuz  ilave  edilir  pişmeye  bırakılır   düdüklüde  pişirirseniz  defterdeki  dakikaya  göre  pişirin   sulu  kalırsa  biraz  tencere  kapağını  açın  harlı  ateşte  öyle  kaynatın

   ELİMİZE  SAĞLIK
   AFİYET   OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder