MALZEMELER
1 tane yumurta
1,5 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
yarım çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
yumurta , yağ çırpılır süt , tuz ilave edilir un yavaş , yavaş koyularak karıştırılır
teflon tavaya her tarafına gezdirilerek kısık ateşte
tavanın büyüklüğüne göre sıvısı yoğun malzemeyi ayarlayarak pişirilir
pişen hamurları üst, üste koyulur + şeklinde kesilerek servise hazırdır. hamur akıcı olmalı koyu olursa biraz süt ekleyebilirsiniz
bazı un çeşitleri yoğun oluyor.
NOT-yağı malzemenin içine koyduğumuz için tavaya ayrıca yağ koymuyoruz
ELLERİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder