iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

4 Şubat 2013 Pazartesi

Ispanaklı Tepsi Böreği


Malzemeler

1 kilo yufka (5 adet) 
yarım kilo ıspanak 
1 orta boy kuru soğan 
yarım demet maydanoz 
1 tatlı kaşığı nane 
1 tatlı kaşığı kekik 
bir çay kaşığı karabiber 
bir çay kaşığı tuz 
100 gram beyaz peynir
bir çay kaşığı çörek otu ve susam karışımı (üzeri için)

Sos için

2 yumurta 
bir bardak süt 
bir bardak ayçiçek yağı 
yarım bardak yoğurt 

Yapılışı 

Ispanaklar ve maydanoz ince ince doğranır.küp küp doğranmış soğan ufalanmış 
peynir ve baharatlar ile bir kapta karıştırılır.ayrı bir kapta sos malzemeleri karıştırılarak 
sosu hazırlanır.Fırın tepsimize bir kat yufka serip sosumuzdan döküp ikinci kat yufkamızı sereceğiz.Üzerine sosu döküp bu defa malzememizin yarısını da tepsiye yayarak dökeceğiz. Malzemelerin birbirine yapışmaması için geriye kalan üç yufkamızı bir buçuk bir buçuk değerlendireceğiz.Bunun için üçüncü kat bir buçuk yufkamızı serip üzerini sosluyoruz. Üzerine diğer yarım ayırdığımız malzemelerimizi tepsiye yayarak döküyoruz.
Geriye kalan birbuçuk yufkamızı da son kat olarak değerlendiriyoruz.Üzerine sosu ve çörek otu susam karışımımızı döküp kare kare istediğimiz büyüklükte dilimliyoruz.Böylece böreğimiz fırına vermeye hazır.
170 derece ısıtılmamış fırında yaklaşık 35-40 dk.pişiriyoruz.
Ellerimize sağlık
Afiyet olsun:))



Püf Noktası
Böreği fırına vermeden önce kesiyoruz. Çünkü piştikten sonra kesersek dilimleri tepsiden
almamız zor olacaktır. Ayrıca kesilmiş olarak fırına sürmemiz böreğin daha güzel pişmesini 
sağlayacaktır.Böreğimiz ile ilgili diğer husus ise ıspanakları kavurmadan çiğ olarak kullanmamız 
besin değerini korumasını sağlamaktadır.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder