3 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates sosu
1 çorba kaşığı salça
1 tablet etsuyu veya tavuksuyu
1,5 çorba kaşığı tereyağı veya
1/2 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
Tencerede yağımız 1-2 dak. kızdırıldıktan sonra ince kıyılmış soğanlar kavrulur.Daha sonra bulgur ve salça ilave edilip kızarmış soğan ile birlikte karıştırılıp 1 dakika kadar hepsi kavrulur.Tüm malzemeler kayboluncaya kadar soğuk su ilave edilir.Daha sonra da isteğe göre etsuyu veya tavuksuyu ilave edilir.Yeterince tuz da ilave edildikten sonra kapağı kapatıp bulgur suyu çekip ortaya çıkana kadar kısık ateşte pişirilir.
ELLERİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder