iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

3 Mart 2013 Pazar

LİMONLU KURABİYE

 MALZEMELER

1 çay bardagı limon suyu
1 subardagı sıvı yag
rarım çay bardagı su
1tatlı kaşıgı elma sirkesi
1tatlı kaşıgı tuz
1tatlı kaşıgı şeker
1paket vanilya
1paket p.pavdır
1adet yumurta akı
yeterince susam

YAPILIŞI

malzemeler limon suyu,yag,su,sirke,şeker ve tuz hepsi karıştırılır 3 su bardagı kadar un koyulur unun üzerine
vanilya ve pavdır koyulur yogrulur hamurun kıvamına göre un ilave edebilirsiniz hamurun sert olmamasına özen gösterebilirsiniz yogurma işlemi bitince yumurtadan biraz küçük bezeler alarak simit şeklini verin önce
yumurtanın akına sonra susama batırın hafif yaglanmış tepsiye dizin aynı işlemi yaparak hamuru bitirin önceden ısıtılmış 170 derecede kızarmamasına dikkat ederek pişirin

ELİMİZE SAGLIK
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder