iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

TATLILAR

Mantar Kurabiye

Malzemeler

125 gram margarin
 yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 adet yumurta 
1 paket vanilya 
1 su bardağı pudra şekeri 
2 yemek kaşığı yoğurt 
yarım çay bardağı buğday nişastası
 3-4 su bardağı un 
bir paket kabartma tozu 
yarim su bardağı kuru üzüm
yarım paket kakao

Yapılışı

Yağ pudra şekeri yoğurt ve yumurta yoğrulur yoğurduktan sonra 
üzerine un vanilya kabartma tozu ve nişastayı koyup yogurulur. 
Un yeterli gelmez ise ekleme yapılabilir. bir çimdik tuz ve yarım bardak 
kuru üzüm eklendikten sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edilir.Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra büyük ceviz kadar parçalara ayrılıp yağlanmamış tepsiye dizilir tükenmez kalemin kapağı  ile kakaonun içine batırıp hamur parçalarının ortasına bir santim girecek kadar bastırılır 170 derece fırında 20 dakika süreyle pişirilir.
Daha sonra afiyetler yenir :)



Zebra Kek

Malzemeler

4 yumurta 
1 soda 
kabartma tozu 
8 fincan un 
3 fincan zeytinyağı 
7 fincan şeker 
kakao 
vanilya 

Yapılışı 

Yumurta ve şeker çırpılır daha sonra üzerine yağ un ve kabartma tozu 
eklenip çırpmaya devam edilir.En son soda da eklenerek hepsi çırpılır ve yarısı ayırılır.
Ayrılan karışımların birine vanilya birine kakao koyulup karıştırılır.
Küçük borcama bir kepçe sade bir kepçe kakaolu karışım gezdirilerek koyulur 
Soğuk fırında 175 derecede kekin üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.

Püf noktası

Kekin pişip pişmediğini anlamak için kekin içine kürdan batırılır.
Eğer kürdana kekin hamuru yapışıyorsa pişmesine daha var demektir.
Kürdana hamur yapışmıyorsa  kekimiz pişmiş demektir fakat servis etmek için acele etmeyin nihalenin üzerine koyup soğumasını bekleyin.Nihale kullanmaz boş mermere koyarsanız kekin alt taraflarında hamurlaşma olması muhtemeldir...

Ellerimize sağlık
Afiyet olsun:)))

Sünger Lokma tatlısı

Malzemeler

2 adet yumurta 
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı un
yarım çay kaşığı kabartma tozu 
bir limon kabuğu rendesi 

şurup için; 
2 bardak şeker 
2 bardak su 

Yapılışı 

2 yumurtanın akı ve sarısı ayrılır önce akı çırpılır sonra sarısı eklenir karıştırılır.
Yoğurt,un,kabartma tozu,limon kabuğu rendesi karıştırılır daha sonra yağa
batırılmış tatlı kaşığı ile karışımdan alınıp az kızgın yağda kızartılır ve soğuk şurubun içine atılır tatlısını çekince alınır.

Serviste tercihe göre tarçın veya hindistan cevizi kullanılabilir...

Ellerimize sağlık
Afiyet olsun:)))


Elmalı Rulo

Malzemeler

125 gr Margarin 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
Yarım çay bardağı yoğurt 
Bir çay bardağı pudra şekeri 
Bir çay kaşığı karbonat 

İç Malzeme

3 adet orta boy elma kabukları soyulduktan sonra rendelenir, tavada ağzı kapatılarak kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar hiçbir şey katmadan pişirilir. Soğuması beklenir ve içine döğülmüş 5 adet ceviz içi ve bir çay kaşığı tarçın konarak karışım hazırlanır. 


Yapılışı

Margarini eritmeden zeytin yağı, yoğurt, bir bardak pudra şekeri ve karbonatı karıştırarak kahta kaşık ile eziyoruz. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak hamur yapıp hamuru 5 parçaya ayırıp yarım saat buz dolabında dinlendiriyoruz. Hamur yumaklarını yarım santim kadar açıp sonra 4’e bölüyoruz. Geniş kenarına elma içini koyarak rulo yapıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziniz ve pembeleşene kadar 180 derecede pişiriniz.


Ellerimize sağlık
Afiyet olsun:))



Galeta Unlu Kek 
Malzemeler 

3 yumurta
1 bardak galeta unu 
1 bardak hindistan cevizi 
1 bardak çekilmiş ceviz 
1’er paket vanilya kabartma tozu 
1su bardagı sıvı yag
Yapılışı
Bu malzemeler ile kek yapılarak fırında pişirilir 

Şerbetinin yapılışı 

2 su bardağı şekeri karamelize edip, üzerine 2 su bardak soğuk su koyup şeker çözülene kadar kaynatılır.

Kremasını yapılışı

1 litre süt 

1 su bardağı mısır nişastası 
1 paket vanilya 
1 paket krem şanti 

Krem şanti 1 çay bardağı sütle çırpıp soğuyan kremaya azar azar karıştırarak çırpılır, Kıvamlı bir krema şeklinde yapılır.

Kek ve şerbet soğuk olarak kullanılır ve buzdolabında soğuk olarak muhafaza edilir.


Ellerimize sağlık
Afiyet olsun:))


(Kakaolu krem şanti ile yapılmış hali)

Rokoko

Malzemeler

2 yumurta 
1 paket krem şanti 
1 paket kakao 
bir avuç fındık içi 
bir paket kakolu petibör bisküvi 
1 su bardağı şeker 
1 su bardağı süt 
hindistan cevizi 
1 çorba kaşığı un 
1 su bardağı su 

Yapılışı 

2 yumurtayı kırıp,sütü,2 çorba kaşığı kakaoyu koyup karıştırıyoruz .Daha sonra krem şanti dondurma kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.Borcamın en altına bisküvi dizip beyaz karışımın 1/3 n dök tekrar bisküviyi diz kakaolu karışımı dök dolapta 2 saat beklet sosu 1 su bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı kakao ve 1 çorba kaşığı unu harmanla.1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte 10 dakika kaynatıldıktan sonra ılıyınca pastanın üzerine dökülür.Fındık içi ve hindistan cevizi serpip dolapta beklettikten sonra servis yapılır.

Ellerimize sağlık
Afiyet olsun:))


ISLAK KEK 


Malzemeler

2 adet yumurta (kek kalıbı)- 3 adet yumurta (borcam)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 bardak su
3 tatlı kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma kozu 
1 tutam tuz

Yapılışı 

Yumurta ve şekeri çırpıp üzerine sıvı yağ,su,kakao,vanilya eklenip tekrar çırpılır ve
bu karışımdan,daha sonra sos olarak kullanmak üzere, bir su bardağından biraz az alıyoruz.
Karışımın geri kalanına un, kabartma tozu, tuzu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Kalıbımızı yağlayıp soğuk fırında 175 derecede yarım saat kadar pişiriyoruz.

Püf noktası

Kullanacağımız kalıbın iyi bir şekilde yağlanması pişirme sonrası kekin kalıptan düzgün bir şekilde çıkması açısından önemlidir.
Kekin pişip pişmediğini anlamak için keke kürdan batırılır ve kürdanda hamur taneleri var ise kekimiz pişmemiş demektir. Eğer kürdana yapışan birşey yoksa kekimiz pişmiş demektir.
Kekimizi servis yapmadan önce iyice soğumasını beklememiz gerekir.  

Ellerimize sağlık
Afiyet olsun :)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder