iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

8 Mart 2013 Cuma

ŞEKERPARE

MALZEMELER

50 gr margarin
1çay bardagı svı yag
11 çorba kaşıgı un
4 çorba kaşıgı pudra şekeri
1 çay kaşıgı karbonat
2 yumurta
1yumurta sarısı
1 çay kaşıgı elma sirkesi
bir tutam tuz

ŞERBETİ
3 su bardagı şeker
3,5 subardagı su
1çay kaşıgı imon suyu

YAPILIŞI

yumurta ,margarin  sıvı yağ ve sirke koyulur yogrulur pudra şekeri ilave edilir en son untuz karbonat koyularak yogrulur  hamur ele bulaşmıyacak şekilde olması lazım hamuru 15 dakika dinlenmeye bırakın bitarafdan şerbeti kaynatın 15,20 dakika kaynasın
fırın tepsisini yaglamanıza gerek kalmıyor çünki hamur yaglı hamurları cevizden büyük parçalar alarak yuvarlak yapıp hafif den avuç içinde basarak tepsiye diziliyor üzerine yumurtanın sarısı sürulüyor sarının içine bir iki damla sıvı yag koyarsanız daha parlak olur 170derecede hafif ısıtılmış fırında pişirin iyice kızarsın şerbet
ve pişen şeker pare sıcak iken üzerine dökün sovudukdan sonra hindistan cevizi dökebilirsiniz

ELİMİZE SAGLIK
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder