MALZEMELER
4 adet yufka
3 su bardagı yeşil mercimek
1,5su bardagı dövülmüş haşhaş
1 çay bardagı sıvı yag
1çay kaşıgı tuz
1çay kaşıgı karabiber
1orta boy kuru sogan
YAPILIŞI
mercimekler haşlanır fazla ezilmeden süzülür sogan küp küp dogranır kavrulur haşlanan mercimekle karıştırılır
içine tuz ve karabiberde ilave edilir diger yanda haşhaşla yağ karıştırılır iyice
yufka yı masa üstüne açılır üstüne haşhaşla yag karışımını yufkanın hertarafına iyice sür üzerine ikinci yufkayı ser tekrar haşhaşlı karışımdan sür az miktarda yufkayı sigara böreği şeklinde olacak gibi kes sivri olmayan tarafına haşhaşlı karışımı bol miktarda kenarına koyarak kenarlarını sigara böregi gibi kıvırarak sar tepsiye yağ sürmenize gerek kalmadan dize bilirsiniz üst üste kotyulmuş yufkadan 12 adet börek oluyor arzuya göre kese bilirsiniz diger yukalarıda aynı şekilde yaparak tepsiye koyulur üzerine haşhaşlı karışımdan kaşıgın tersi ile böreklerin üzerine sürülür önceden ısıtılmış 180 derecede 20 dakikada pişirin
ELİMİZE SAGLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder