MALZEMELER
2 yumurta oda sıcaklıgında
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşıgı tuz
yarım çay bardagı toz şeker
1,5 su bardağı süt oda sıcaklığında
1 çardagı sıvı yağ
1 tatlı kaşıgı mahlep
yarım çay bardağı ılık su
elinde hamur kalmayacak şekilde un
YAPILIŞI
derince bir legende süt,su,maya,şeker,tuz,yağ ,yumurtanın bitanesinin sarısını üstüne ayrılacak diger malzemeler hepsi karışılacak un mahlep yavaş, yavaş koyularak yogrulur kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave edilir yoğrulma işi bitince mayalanmaya bırakılır 1 saat kadar mayalandıktan sonra ceviz büyüklügünde parçalar ayrılarak açma şekil verilerek yaglanmış tepsiye dizilir üzerine ayırdıgımız yumurtanın sarısı sürülür sarısının içine 1,2 damla sıvı yağ koyulursa parlak olur arzuya göre çörek otu veya susam koyulur 175 derecelik fırında kızarıp piştiginden emin olunca fırından çıkarılır servis edilir.
ELİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder