iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

20 Mart 2013 Çarşamba

MAHLEPLİ AÇMA

MALZEMELER

2 yumurta  oda  sıcaklıgında
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşıgı tuz
yarım çay bardagı toz şeker
1,5 su bardağı  süt  oda  sıcaklığında
1 çardagı sıvı yağ
1 tatlı  kaşıgı mahlep
yarım  çay  bardağı  ılık  su
elinde  hamur  kalmayacak  şekilde un

YAPILIŞI

derince  bir legende  süt,su,maya,şeker,tuz,yağ ,yumurtanın  bitanesinin sarısını  üstüne  ayrılacak  diger  malzemeler  hepsi  karışılacak  un mahlep  yavaş, yavaş koyularak  yogrulur kulak memesi  kıvamına  gelene kadar  un ilave edilir  yoğrulma işi bitince  mayalanmaya  bırakılır  1 saat  kadar  mayalandıktan  sonra ceviz büyüklügünde  parçalar  ayrılarak  açma  şekil  verilerek  yaglanmış  tepsiye  dizilir  üzerine ayırdıgımız  yumurtanın sarısı  sürülür  sarısının  içine 1,2 damla sıvı  yağ koyulursa  parlak  olur  arzuya  göre  çörek  otu  veya  susam koyulur  175  derecelik  fırında  kızarıp piştiginden  emin olunca fırından  çıkarılır servis edilir.

ELİMİZE  SAĞLIK
AFİYET   OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder