MALZEMELER
2 su bardagı pirinç
1 yemek kaşığı sıvı yağ
yarımdan az tere yağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağından az su
YAPILIŞI
pirinçler kaynar su ile ıslatılır bir tutam tuz ile 1 saat kadar yayvan tavada önce tere yağını eritin sonra sıvı yağı koyun ocak üstünden kenara alın pirinci yıkayın iyice suyunu süzün kenara aldıgımız tavanın içine dökün tekrar ocak üstüne koyun iyice kavurun ne kadar çok kavurur sanız pilavınız o kadar tane tane
olur kaynayan suyu ilave edin kısık ateşte pişirin kapagını tam kapatmayın hafif aralık bırakın taşabilir
suyunu çekmeye yakın 1,2 damla limon sıkın parlaklık ve lezzet katar limondan sonra karıştırın az bi suyu kaldıgını görünce ocagı kapatıp üstüne havlu kagıt koyup 10,15 dakika dinlenmeye bırakın
ELİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder