iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

21 Mart 2013 Perşembe

SADE PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER

2 su bardagı  pirinç
1 yemek  kaşığı  sıvı yağ
yarımdan  az tere  yağı
1 tatlı  kaşığı  tuz
3 su bardağından az su

YAPILIŞI

pirinçler  kaynar su  ile ıslatılır bir tutam tuz ile 1 saat  kadar  yayvan tavada önce tere yağını eritin  sonra sıvı  yağı  koyun  ocak  üstünden kenara  alın  pirinci  yıkayın  iyice  suyunu  süzün   kenara  aldıgımız tavanın  içine  dökün  tekrar ocak  üstüne  koyun  iyice  kavurun  ne  kadar  çok kavurur sanız   pilavınız   o kadar tane tane  
olur kaynayan suyu ilave edin  kısık  ateşte  pişirin  kapagını  tam  kapatmayın  hafif  aralık  bırakın  taşabilir
suyunu  çekmeye  yakın  1,2 damla limon sıkın parlaklık  ve lezzet   katar  limondan  sonra  karıştırın az  bi suyu kaldıgını görünce  ocagı  kapatıp üstüne  havlu kagıt  koyup  10,15 dakika dinlenmeye  bırakın

ELİMİZE  SAĞLIK
AFİYET  OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder