iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

27 Mart 2013 Çarşamba

PEYNİRLİ OTLU KEK

        MALZEMELER

1su  bardağı  zeytin  yağı
3 bardak  un
2 tumurta
1 paket kabartma  tozu
1 su  bardağı  yoğurt
150  gram  beyaz  peynir
1 demet  maydonoz
1  çay  kaşıgı  tuz
yarım  demet  dere  otu
üzerine susam  veya  çörek  otu

TAPILIŞI
 
yumurta  yağ  yoğurt  derince  bi  kaba  koyulur  karıştırılır  un  ve  kabartma  tozu  koyulur  biraz  yine  karıştırılır   peynir  maydonoz  dere  otu  tuz  ilede karıştırılır  yağlanmış  tepsiye  koyulur  metal  kaşıkla  tersinden  yağa  batırıp  üst  kısmını  düzeltilir  üzerine  ister  susam  ister  çörek otu  serpin  170  derecelik
fırında   pişirin önceden  ısıtmayın  çünkü  önceden  ısıtırsanız  alt  ve  üstü  hemen  kızarır   içi  hamur  kalır
fişi  takın  sonra  tepsiyi  koyun  iyice  kızarana  kadar  pişirin  sovuduktan   sonra  kesip  servis  edin  sıcak  
keserseniz  kestiğiniz  yerler  hamur  kalır
umarım  hoşunuza   gider   yiyenlerin  hoşuna  gidiyor

ELLERİMİZE   SAĞLIK  
AFİYET   OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder