MALZEMELER
2 su bardağı küçük bulgur
yarım çay bardağı irmik
1çay bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
arzuya göre baharat çeşitleri
yarım demet maydonoz
YAPILIŞI
bulgur 1,5 su bardağı ılık su ile ıslatın 5,10 dakika sonra karıştırın ve içine irmik ,un, koyup yoğurun eğer un yeterli gelmesse bi miktar ilave edin elden bırakacak hale gelince hamurları bilyeden küçük şekilde yuvarlayın hepsi bitince makarna gibi haşlayın diğer yanda soganı küp,küp doğrayıp yağla kavurun ve tuzunu salçasını sarmısağını koyun diğer yanda haşlanmış köfteleri süzün sosun içine dökün kısık ateşte karıştırın iyice sosun rengini alsın arzuya göre baharat çeşitleriyle tatlandırabilirsiniz
ateşin üstünden alıp servis tabağına koyup maydonoz la süsleyebilirsiniz
ELİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder