iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

27 Mart 2013 Çarşamba

SIKMA KÖFTE

     MALZEMELER

2 su  bardağı  küçük  bulgur
yarım  çay  bardağı  irmik
1çay  bardağı  un
1,5  tatlı kaşığı  tuz
1  orta  boy  kuru  soğan
2  diş  sarmısak
2 yemek  kaşığı  sıvı  yağ
1 yemek  kaşığı  salça
arzuya  göre  baharat  çeşitleri
yarım  demet  maydonoz

YAPILIŞI

bulgur  1,5  su bardağı  ılık  su  ile  ıslatın  5,10  dakika  sonra  karıştırın  ve  içine  irmik ,un, koyup  yoğurun  eğer  un  yeterli  gelmesse  bi  miktar  ilave  edin  elden  bırakacak  hale  gelince  hamurları  bilyeden   küçük şekilde  yuvarlayın  hepsi  bitince  makarna  gibi   haşlayın  diğer  yanda  soganı  küp,küp  doğrayıp  yağla kavurun  ve tuzunu salçasını  sarmısağını   koyun diğer  yanda   haşlanmış  köfteleri   süzün  sosun  içine  dökün  kısık  ateşte karıştırın  iyice  sosun  rengini  alsın arzuya  göre  baharat   çeşitleriyle  tatlandırabilirsiniz
ateşin  üstünden  alıp   servis  tabağına   koyup   maydonoz la süsleyebilirsiniz

ELİMİZE   SAĞLIK
AFİYET   OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder