MALZEMELER
2 adet but
2 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
yarım yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
bir tatlı kaşığı kekik
bir tatlı kaşığı biberiye
bir tatlı kaşığı nane
arzuya göre karabiber ve maydanos
yeterince tuz
yarım çay bardağı tavuk suyu
YAPILIŞI
Butlar iyice yıkandıktan sonra haşlanır, derisi çıkarıldıktan sonra lif lif didilir. Ayrıca yayvan bir tavada yağla birlikte yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar kavrulur. Hafif ten pembeleşince salça sarımsaklar ilave edilir. Birlikte biraz karıştırılarak kavrulur. Sonra didilmiş tavuklar üzerine ilave edilir. Ocağın altı kısılarak orta ateşte üzerine tuz, nane, kekik, biberiye ilave edilerek karıştırılır. Yumuşak olması için yarım çay bardağı kadar tavuk suyundan üzerine koyulur. Ağzı kapatılarak 10-15 dakika kadar pişirilir. Pişirildikten sonra 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır ve sonra servis yapılır.
ELLERİMİZİ SAĞLIK
AFİYET OLSUN : ))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder