MALZEMELER
1 kilo süt
7 kaşık tapeleme irmik
1 su bardagından iki parmak az şeker
1paket vanilya
bir tutam tuz
eger tedarik edebilirseniz 1çay kaşıgı mahlep
kabak için 2 yemek kaşıgı ayrıca şeker
2 dilim kabak
yarım çay bardagı hindistan cevizi
arzuya göre tarçın
YAPILIŞI
süt ,şeker,irmik,vanilya hepsini birarada pişirin indirmeye yakın mahlep ve tuzunu ilave edin 3,4 dakika pişirin yayvan bir borcama koyun koymadan önce borcamın içinde su gezdirinki malzeme tepsiye yapışmasın diger yanda kabakları bir tencereye küçük küçük dograyın 2yemek kaşıgı ve 1çaybardagı su ilave ederek haşlayın ve bilandırla püre haline getirip tepsideki malzemenin üzerine sürün hindistan cevizi tarçın ve normal cevizle süsleyin ve servis yapın
NOT bütün tatlılara mümkün oldukca bir tutam tuz atın lezzetli olsun
ELİMİZE SAGLIK
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder