iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

18 Mart 2013 Pazartesi

PASTIRMALI KURU FASULYE

                   
MALZEMELER

2 su bardagı kuru fasulye
1 büyük boy kuru sogan
1yemek kaşıgı domates salçası
200  gram pastırma
1yemek kaşıgı sıvı yag
1 tatlı kaşıgı tuz
3 su bardagı su

YAPILIŞI

fasulye akşamdan kaynayan suda haşlanır suyu dökülür sovuk suya koyulur ara ara suyu degişir ve süzülür
derin tencerede yagla yarım ay şeklinde dogranmış soganla kavrulur salçası ilave edilir üzerine fasulye koyulur
2,3 dakika kısık ateşte karıştırıldıktan sonra suyu ilave edilir kaynamaya bırakılır hafiften suyu özleşince pastırmalar yarım parmak şeklin de  doğranarak koyulur en son tuzu ilave edilir fasulyenin piştiginden emin olunca ocak kapatılır dinlenmeye bırakılır ve servis yapılır

ELİMİZE  SAGLIK
AFİYET   OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder