18 Mart 2013 Pazartesi
PASTIRMALI KURU FASULYE
MALZEMELER
2 su bardagı kuru fasulye
1 büyük boy kuru sogan
1yemek kaşıgı domates salçası
200 gram pastırma
1yemek kaşıgı sıvı yag
1 tatlı kaşıgı tuz
3 su bardagı su
YAPILIŞI
fasulye akşamdan kaynayan suda haşlanır suyu dökülür sovuk suya koyulur ara ara suyu degişir ve süzülür
derin tencerede yagla yarım ay şeklinde dogranmış soganla kavrulur salçası ilave edilir üzerine fasulye koyulur
2,3 dakika kısık ateşte karıştırıldıktan sonra suyu ilave edilir kaynamaya bırakılır hafiften suyu özleşince pastırmalar yarım parmak şeklin de doğranarak koyulur en son tuzu ilave edilir fasulyenin piştiginden emin olunca ocak kapatılır dinlenmeye bırakılır ve servis yapılır
ELİMİZE SAGLIK
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder