MALZEMELER
1 kilo ıspanak
2 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytin yağı
2 yemek kaşığı büyük bulgur veya pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
SOS İÇİN
3 su bardağı yarım yağlı yoğurt
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
yoğurt un üzeri için sumak
YAPILIŞI
ıspanakları doğrayıp iyice sirkeli suda bekleterek yıkayın suyunu iyice süzün derince bir tencereye koyun soğanları üzerine doğrayıp salçasını, yağını,tuzunu,suyunu,koyup tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişirin kapağı açınca yemeğin sulandığını göreceksiniz karıştırıp
bulguru yıkayıp üzerine ekleyin kapağı yarım kapatarak kısık ateşte 20 dakika pişirmeye devam edin ocağın altını kapattıktan sonra biraz dinlendirin.
üzerine yoğurt sarımsak karışımını hazırlayın servis ederken üzerine döküp sumağı üzerine serpin ikrama hazırdır.
HAZMI KOLAY VE YAPILIŞI BASİT LEZZETİ YERİNDE DENEYİN.
ELLERİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder