iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

12 Nisan 2013 Cuma

DİYET ISPANAK YEMEĞİ


               MALZEMELER

1  kilo   ıspanak
2  orta   boy   kuru  soğan 
1  yemek   kaşığı   salça  
2  yemek   kaşığı  zeytin  yağı
2  yemek   kaşığı   büyük  bulgur   veya  pirinç
1  tatlı   kaşığı  tuz
1  çay   bardağı   su
     

    SOS   İÇİN

3  su  bardağı   yarım   yağlı   yoğurt
5   diş    sarımsak
1  çay   kaşığı   tuz
yoğurt un   üzeri   için   sumak


     YAPILIŞI

ıspanakları   doğrayıp    iyice   sirkeli    suda   bekleterek   yıkayın   suyunu   iyice   süzün  derince   bir  tencereye   koyun    soğanları   üzerine   doğrayıp    salçasını, yağını,tuzunu,suyunu,koyup   tencerenin  ağzını   kapatıp  kısık   ateşte   15  dakika   pişirin   kapağı   açınca   yemeğin   sulandığını   göreceksiniz    karıştırıp
bulguru   yıkayıp   üzerine  ekleyin  kapağı   yarım   kapatarak   kısık   ateşte    20   dakika   pişirmeye  devam  edin   ocağın   altını   kapattıktan   sonra   biraz    dinlendirin.
üzerine   yoğurt   sarımsak   karışımını   hazırlayın   servis   ederken   üzerine   döküp   sumağı   üzerine    serpin  ikrama   hazırdır.
  
HAZMI   KOLAY   VE   YAPILIŞI   BASİT   LEZZETİ    YERİNDE    DENEYİN.
     
 ELLERİMİZE     SAĞLIK   
      AFİYET    OLSUN  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder