20-30 adet kuru patlıcan
10-15 adet kuru biber
300gr pilavlık bulgur
250gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Öncelikle akşamdan kuru patlıcan ve biber kaynayan suyun içine koyup 5 dk kadar daha kaynatıp
kaynayan suyun içinde 30 dk kadar bekletiyoruz.Daha sonra kaynayan suyu döküp soğuk suyun içinde dolmayı yapana kadar bekletiyoruz.
İç malzememizi hazırlamak için küçük küp küp doğradığımız soğanımızı,ince ince kıyılmış maydanozu,bulgur,kıyma,salça,karabiber,tuz,sıvıyağ ile karıştırıp 5dk yoğuruyoruz ve 10 dk süre dinlenmeye bırakıyoruz.Akşamdan haşladığımız ve soğuk suda beklettiğimiz patlıcan ve biberleri süzüp içini doldurmaya başlıyoruz.
İçini doldurduğumuz biber ve patlıcanları yayvan tencereye ağızları yukarıda kalacak şekilde yan yana diziyoruz.Üzerine 4 bardak sıcak su gezdirip kısık ateşte 45 dk pişmeye bırakıyoruz.
Elimize sağlık
Afiyet olsun.
Eline sağlık nevin abla çok nefissss tadını biliyoruz :)
YanıtlaSil