MALZEMELER
yarım kilo küçük bulgur
1 yemek kaşıgı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1rer tatlı kaşığı nana ,kimyon,kekik,pulbiber,isot,sumak
1 su bardağından iki parmak eksik zeytin yağı
4 diş sarmısak
1 tane orta boy kuru sogan
1 demet maydonoz
yarım subardağı nar ekşisi
1,5 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı kaynar su
YAPILIŞI
derince bir kabda bulguru kaynayan su ile ıslatalım diger bir tarafta soganı küçük küp küp dogranır sarmısak ve maydonozda ilave edilir bikenarda dinlenen bulgurun içine yag,salçalar, baharatlar nar ekşisi koyularak yogrulurkarışımla iyice karıştırdıktan sonra içine doğranmış sebzeler koyularak yine karıştırılır büyükce bir kayık tabagın içine koyularak servis edilir
NOT her bulgur aynı miktarda su çekmiyebilir az ve çok koyarsınız
ELİMİZE SAGLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder