iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

11 Şubat 2013 Pazartesi

İSKENDER TADINDA DOMATES SOSLU KÖFTE

Malzemeler (2 kişilik)

10 adet köfte
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
1 kase yoğurt
az miktarda doğranmış maydanoz
yarım pide

Yapılışı
Pidemizi küp küp doğradıktan sonra tereyağı ile teflon tavada kızartıyoruz.
Sonrasında köfteler pişirildikten sonra domates salçası yarım bardak su ile sulandırılıp
başka bir tavada sos olarak dökülmek maksadıyla hazırlanır.Servis tabağımıza önce
kızartılmış pidemiz dizilir. Üzerine çırpılmış yoğurdumuz dökülür. Domates sosumuzu yoğurdun
üzerine ekleyerek en üste köftelerimiz sıralanıp maydanozla süslenip servis edilir.
İsteğe bağlı olarak pul biber,kekik eklenebilir.

Ellerimize sağlık
Afiyet olsun :))





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder