iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

12 Şubat 2013 Salı

FIRINDA SÜTLAÇ

Malzemeler

1.5  litre süt 
1 su bardağı toz şeker 
1su bardağı pirinç 
1 çay kaşığından az tuz 
1yumurtanın sarısı

Yapılışı

Pirinçler iyice yıkandıktan sonra yarım litre su ile haşlanır. 
Suyu az kalınca süt ilave edilip birazda sütle kaynayınca
şeker koyularak hafiften koyulaşınca tuzu koyulur
ocaktan indirilir fırın kaselerine ve çömlek kaselere koyulup
üzerine yumurtanın sarısının bir tatlı kaşığı kadar süt ilave edilip fırça ile üzerlerine sürüp
fırın tepsisine dizip tepsiye de az miktarda su koyarak
sadece fırının üs kısmına koyulur kızarana kadar
200 derecede pişiyoruz.

ELİMİZE SAĞLIK 
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder