1.5 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1su bardağı pirinç
1 çay kaşığından az tuz
1yumurtanın sarısı
Yapılışı
Pirinçler iyice yıkandıktan sonra yarım litre su ile haşlanır.
Suyu az kalınca süt ilave edilip birazda sütle kaynayınca
şeker koyularak hafiften koyulaşınca tuzu koyulur
şeker koyularak hafiften koyulaşınca tuzu koyulur
ocaktan indirilir fırın kaselerine ve çömlek kaselere koyulup
üzerine yumurtanın sarısının bir tatlı kaşığı kadar süt ilave edilip fırça ile üzerlerine sürüp
fırın tepsisine dizip tepsiye de az miktarda su koyarak
sadece fırının üs kısmına koyulur kızarana kadar
200 derecede pişiyoruz.
200 derecede pişiyoruz.
ELİMİZE SAĞLIK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder