iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

3 Şubat 2013 Pazar

Mantar Kurabiye


Mantar Kurabiye

Malzemeler

125 gram margarin
 yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 adet yumurta 
1 paket vanilya 
1 su bardağı pudra şekeri 
2 yemek kaşığı yoğurt 
yarım çay bardağı buğday nişastası
 3-4 su bardağı un 
bir paket kabartma tozu 
yarim su bardağı kuru üzüm
yarım paket kakao

Yapılışı

Yağ pudra şekeri yoğurt ve yumurta yoğrulur yoğurduktan sonra 
üzerine un vanilya kabartma tozu ve nişastayı koyup yogurulur. 
Un yeterli gelmez ise ekleme yapılabilir. bir çimdik tuz ve yarım bardak 
kuru üzüm eklendikten sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edilir.Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra büyük ceviz kadar parçalara ayrılıp yağlanmamış tepsiye dizilir tükenmez kalemin kapağı  ile kakaonun içine batırıp hamur parçalarının ortasına bir santim girecek kadar bastırılır 170 derece fırında 20 dakika süreyle pişirilir.
Daha sonra afiyetler yenir :)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder