Mantar Kurabiye
Malzemeler
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı buğday nişastası
3-4 su bardağı un
bir paket kabartma tozu
yarim su bardağı kuru üzüm
yarım paket kakao
Yapılışı
Yağ pudra şekeri yoğurt ve yumurta yoğrulur yoğurduktan sonra
üzerine un vanilya kabartma tozu ve nişastayı koyup yogurulur.
Un yeterli gelmez ise ekleme yapılabilir. bir çimdik tuz ve yarım bardak
kuru üzüm eklendikten sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edilir.Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra büyük ceviz kadar parçalara ayrılıp yağlanmamış tepsiye dizilir tükenmez kalemin kapağı ile kakaonun içine batırıp hamur parçalarının ortasına bir santim girecek kadar bastırılır 170 derece fırında 20 dakika süreyle pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder