iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

4 Şubat 2013 Pazartesi

ELMALI RULO


MALZEMELER : 

125 gr Margarin

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay bardağı yoğurt

Bir çay bardağı pudra şekeri

Bir çay kaşığı karbonat

İÇ MALZEME :

3 adet orta boy elma kabukları soyulduktan sonra rendelenir, tavada ağzı kapatılarak kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar hiçbir şey katmadan pişirilir. Soğuması beklenir ve içine döğülmüş 5 adet ceviz içi ve bir çay kaşığı tarçın konarak karışım hazırlanır.
YAPILIŞI : 

Margarini eritmeden zeytin yağı, yoğurt, bir bardak pudra şekeri ve karbonatı karıştırarak kahta kaşık ile eziyoruz. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak hamur yapıp hamuru 5 parçaya ayırıp yarım saat buz dolabında dinlendiriyoruz. Hamur yumaklarını yarım santim kadar açıp sonra 4’e bölüyoruz. Geniş kenarına elma içini koyarak rulo yapıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziniz ve pembeleşene kadar 180 derecede pişiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder