iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

28 Şubat 2013 Perşembe

ISPANAKLI EKŞİLİ KÖFTE

MALZEMELER

yarım kilo ıspanak
1su bardağı yeşil mercimek
1su bardağı küçük bulgur
2 yemek kaşıgı un
1orta büyüklükte kuru sogan
1yemek kaşıgı domates salcası
2yemek kaşıgı zeytin yagı
2yemek kaşıgı nar ekşisi
arzuya göre tuz ve karabiber ilave edilir

YAPILIŞI

ıspanaklar kücük dogranarak yıkanarak süzülmeye bırakılır
bulgur kaynamış yarım su bardagı ile ıslatılır içine un ve 1tatlı kaşıgı tuz ile yoğrulur misketten küçük şekil vererek bir tabakta biriktirilir diger yandan sogan kücük doğranarak kavrulur içine salçası ve karabiberi  
 koyulur pişirme aşamasında 2 litre su ile mercimekler haşlanır suyu süzülmez tencerede  kaynayan suyun içine sırayla 1tatlı kaşıgı tuzla malzemeler koyulur önce köfteler 1,2 dakika kaynayınca ıspanaklar koyulur ıspanakların rengi dönünce ekşisi koyulur en sonra sogan salca karışımı koyulur 15dakika harlı ateşte kaynatılır altı kapatılır dinlendikten 10 dakika sonra servis yapabilirsiniz

NOT malatya yöresinin yemegidir ekşisi normalde erik ekşisi olması lazım ama her yerde bulunmadıgından nar ekşisi kullanabilirsiniz

ELİMİZE SAGLIK
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder