MALZEMELER
yarım kilo ıspanak
1su bardağı yeşil mercimek
1su bardağı küçük bulgur
2 yemek kaşıgı un
1orta büyüklükte kuru sogan
1yemek kaşıgı domates salcası
2yemek kaşıgı zeytin yagı
2yemek kaşıgı nar ekşisi
arzuya göre tuz ve karabiber ilave edilir
YAPILIŞI
ıspanaklar kücük dogranarak yıkanarak süzülmeye bırakılır
bulgur kaynamış yarım su bardagı ile ıslatılır içine un ve 1tatlı kaşıgı tuz ile yoğrulur misketten küçük şekil vererek bir tabakta biriktirilir diger yandan sogan kücük doğranarak kavrulur içine salçası ve karabiberi
koyulur pişirme aşamasında 2 litre su ile mercimekler haşlanır suyu süzülmez tencerede kaynayan suyun içine sırayla 1tatlı kaşıgı tuzla malzemeler koyulur önce köfteler 1,2 dakika kaynayınca ıspanaklar koyulur ıspanakların rengi dönünce ekşisi koyulur en sonra sogan salca karışımı koyulur 15dakika harlı ateşte kaynatılır altı kapatılır dinlendikten 10 dakika sonra servis yapabilirsiniz
NOT malatya yöresinin yemegidir ekşisi normalde erik ekşisi olması lazım ama her yerde bulunmadıgından nar ekşisi kullanabilirsiniz
ELİMİZE SAGLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder