iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

3 Şubat 2013 Pazar

Sünger Lokma tatlısı


Malzemeler

2 adet yumurta 
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı un
yarım çay kaşığı kabartma tozu 
bir limon kabuğu rendesi 

şurup için; 
2 bardak şeker 
2 bardak su 

Yapılışı 

2 yumurtanın akı ve sarısı ayrılır önce akı çırpılır sonra sarısı eklenir karıştırılır.
Yoğurt,un,kabartma tozu,limon kabuğu rendesi karıştırılır daha sonra yağa
batırılmış tatlı kaşığı ile karışımdan alınıp az kızgın yağda kızartılır ve soğuk şurubun içine atılır tatlısını çekince alınır.

Serviste tercihe göre tarçın veya hindistan cevizi kullanılabilir...

Ellerimize sağlık
Afiyet olsun:)))

2 yorum:

  1. Adsız11:50:00

    şurup kaynatılacakmı acaba.....?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, şurup kaynatılarak hazırlanır. şurup soğutulur, kızarmış lokmalar şurubun içinde bir iki dakika bekletilerek şurubu çekmesi sağlanır ve sonra servis yapılır. Dikkat edilecek bir hususta, lokmaların içinin hamur olmaması için az ızgın yağda kızartma yapılır.

      Sil