3 Şubat 2013 Pazar
Sünger Lokma tatlısı
Malzemeler
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı un
yarım çay kaşığı kabartma tozu
bir limon kabuğu rendesi
şurup için;
2 bardak şeker
2 bardak su
Yapılışı
2 yumurtanın akı ve sarısı ayrılır önce akı çırpılır sonra sarısı eklenir karıştırılır.
Yoğurt,un,kabartma tozu,limon kabuğu rendesi karıştırılır daha sonra yağa
batırılmış tatlı kaşığı ile karışımdan alınıp az kızgın yağda kızartılır ve soğuk şurubun içine atılır tatlısını çekince alınır.
Serviste tercihe göre tarçın veya hindistan cevizi kullanılabilir...
Ellerimize sağlık
Afiyet olsun:)))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
şurup kaynatılacakmı acaba.....?
YanıtlaSilevet, şurup kaynatılarak hazırlanır. şurup soğutulur, kızarmış lokmalar şurubun içinde bir iki dakika bekletilerek şurubu çekmesi sağlanır ve sonra servis yapılır. Dikkat edilecek bir hususta, lokmaların içinin hamur olmaması için az ızgın yağda kızartma yapılır.
Sil