Malzemeler
4 yumurta
1 soda
kabartma tozu
8 fincan un
3 fincan zeytinyağı
7 fincan şeker
kakao
vanilya
Yapılışı
Yumurta ve şeker çırpılır daha sonra üzerine yağ un ve kabartma tozu
eklenip çırpmaya devam edilir.En son soda da eklenerek hepsi çırpılır ve yarısı ayırılır.
Ayrılan karışımların birine vanilya birine kakao koyulup karıştırılır.
Küçük borcama bir kepçe sade bir kepçe kakaolu karışım gezdirilerek koyulur
Soğuk fırında 175 derecede kekin üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.
Püf noktası
Kekin pişip pişmediğini anlamak için kekin içine kürdan batırılır.
Eğer kürdana kekin hamuru yapışıyorsa pişmesine daha var demektir.
Kürdana hamur yapışmıyorsa kekimiz pişmiş demektir fakat servis etmek için acele etmeyin nihalenin üzerine koyup soğumasını bekleyin.Nihale kullanmaz boş mermere koyarsanız kekin alt taraflarında hamurlaşma olması muhtemeldir...
Ellerimize sağlık
Afiyet olsun:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder