iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

3 Şubat 2013 Pazar

Zebra Kek


Malzemeler

4 yumurta 
1 soda 
kabartma tozu 
8 fincan un 
3 fincan zeytinyağı 
7 fincan şeker 
kakao 
vanilya 

Yapılışı 

Yumurta ve şeker çırpılır daha sonra üzerine yağ un ve kabartma tozu 
eklenip çırpmaya devam edilir.En son soda da eklenerek hepsi çırpılır ve yarısı ayırılır.
Ayrılan karışımların birine vanilya birine kakao koyulup karıştırılır.
Küçük borcama bir kepçe sade bir kepçe kakaolu karışım gezdirilerek koyulur 
Soğuk fırında 175 derecede kekin üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.

Püf noktası

Kekin pişip pişmediğini anlamak için kekin içine kürdan batırılır.
Eğer kürdana kekin hamuru yapışıyorsa pişmesine daha var demektir.
Kürdana hamur yapışmıyorsa  kekimiz pişmiş demektir fakat servis etmek için acele etmeyin nihalenin üzerine koyup soğumasını bekleyin.Nihale kullanmaz boş mermere koyarsanız kekin alt taraflarında hamurlaşma olması muhtemeldir...

Ellerimize sağlık
Afiyet olsun:)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder