2 adet yumurta (kek kalıbı)- 3 adet yumurta (borcam)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 bardak su
3 tatlı kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 paket kabartma kozu
1 tutam tuz
Yapılışı
Yumurta ve şekeri çırpıp üzerine sıvı yağ,su,kakao,vanilya eklenip tekrar çırpılır ve
bu karışımdan,daha sonra sos olarak kullanmak üzere, bir su bardağından biraz az alıyoruz.
Karışımın geri kalanına un, kabartma tozu, tuzu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Kalıbımızı yağlayıp soğuk fırında 175 derecede yarım saat kadar pişiriyoruz.
Püf noktası
Kullanacağımız kalıbın iyi bir şekilde yağlanması pişirme sonrası kekin kalıptan düzgün bir şekilde çıkması açısından önemlidir.
Kekin pişip pişmediğini anlamak için keke kürdan batırılır ve kürdanda hamur taneleri var ise kekimiz pişmemiş demektir. Eğer kürdana yapışan birşey yoksa kekimiz pişmiş demektir.
Kekimizi servis yapmadan önce iyice soğumasını beklememiz gerekir.
Püf noktası
Kullanacağımız kalıbın iyi bir şekilde yağlanması pişirme sonrası kekin kalıptan düzgün bir şekilde çıkması açısından önemlidir.
Kekin pişip pişmediğini anlamak için keke kürdan batırılır ve kürdanda hamur taneleri var ise kekimiz pişmemiş demektir. Eğer kürdana yapışan birşey yoksa kekimiz pişmiş demektir.
Kekimizi servis yapmadan önce iyice soğumasını beklememiz gerekir.
Ellerimize sağlık
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder