iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

31 Ocak 2013 Perşembe

Lahana sarması


Malzemeler(4 kişilik)


yarım kilo kuzu gerdanı

orta boy lahana 
1 kase pilavlık bulgur 
1 kase pirinç 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı nane 
1 tatlı kaşığı kekik yarım su bardağı zeytinyağı
yarım tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Kuzu gerdanını tencerede 15 dakika haşlıyoruz
daha sonra lahanamızı yapraklarını ayrıp haşlıyoruz

Sarmanın iç malzemelerini hazırlamak için 
önce bulgur ve pirincimizi yıkıyoruz 
diğer taraftan büyük boy soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağıyla kavuruyoruz.
Kavrulmuş soğanın içine salça,nane,kekik koyup karıştırıyoruz. 
Kavurduğumuz bu karışıma haşladığımız gerdanın suyundan bir bardak ekliyoruz.
Daha sonra kavrulmuş sulu karışımın dörtte üçünü ve istediğimiz diğer baharatları (karabiber,pulbiber,kimyon vs.) yıkadığımız bulgur ve pirincin içine koyuyoruz.
Böylece sarmanın iç malzemesi hazırlanmış bulunmaktadır

Lahana yapraklarini diledigimiz büyüklukte kesip hazırladığımz iç malzeme
ile sarıp tencereye istifliyoruz.Lahanalarin üzerine haslama suyu ile kalan
dörttebir sosu karıştırıp döküyoruz.Hazırladığımız kuzu gerdanlarini üzerine
diziyoruz.Lahanalarin dağılmaması için tencerenin büyüklüğüne göre 
bir adet yemek tabağını ters çevirip lahanaların
üzerine kapatıyoruz.İki bardak kaynamış su ile haşladığımız et suyu karışımını tencerede
gezdirip kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Püf noktaları

Lahana tuz çekmeyen bir sebze olduğu için tuzun miktarı az olmalıdır ayrıca
lahana sulu bir sebzedir bu nedenle koyduğumuz suyun miktarı da az
olmalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder