iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

6 Şubat 2013 Çarşamba

MERCİMEKLİ KÖFTE

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince bulgur
1 orta boy kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışımı
yarım demet maydonoz
arzuya göre baharat çeşitleri
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Mercimek ayıklanıp yıkandıktan sonra az su ile haşlanır.
Sonra bulgur koyulup karıştırılıp yarım saat dinlenmeye bırakılır.
Bu arada soğan küp küp doğranıp yağla kavrulur hafiften 
pembeleşince içine salçası koyulur.
Maydanozlar ince ince kıyılır.
Dinlenmiş bulgur ve mercimeğin üzerine maydanoz koyulur  
ve baharat çeşitleri de koyup
yoğurulur ve şekil verilerek servis tabağına dizilir

NOT: Şekil verirken düzgün olması ve elinize yapışmaması için küçük bir kasede su ve yağ koyup elinizi batırın göreceksiniz daha kolay ve görünüşü daha düzgün olacak.

Ellerimize sağlık

Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder