1 su bardağı kırmızı mercimek2 su bardağı ince bulgur
1 orta boy kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışımı
yarım demet maydonoz
arzuya göre baharat çeşitleri
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Mercimek ayıklanıp yıkandıktan sonra az su ile haşlanır.Sonra bulgur koyulup karıştırılıp yarım saat dinlenmeye bırakılır.
Bu arada soğan küp küp doğranıp yağla kavrulur hafiften
pembeleşince içine salçası koyulur.
Maydanozlar ince ince kıyılır.
Dinlenmiş bulgur ve mercimeğin üzerine maydanoz koyulur
Maydanozlar ince ince kıyılır.
Dinlenmiş bulgur ve mercimeğin üzerine maydanoz koyulur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder