MALZEMELER
2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı tarhana
2,5 su bardağı su
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
arzuya göre nane, kekik
YAPILIŞI
tarhana su ve yoğurt ile ıslatılır. tencerede yağla salça kavrulur yavaş, yavaş dökülür ocakta kaynayana kadar karıştırılır topaklanmasını önlemek için kaynamaya başlayınca sarımsaklar doğranır kısık ateşte 5,10 dakika pişer üzerine arzuya göre nane,kekik dökülür servise hazırdır
NOT- bazı tarhanalar yoğun oluyor duruma göre su ilave edersiniz
TAVSİYE-bazı çocuklar tarhana sevmiyor yoğurt ve sarımsak ayrı lezzet verdiğinden seveceklerini
umarım denedim ve cazip hale geldi
ELLERİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder