iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

2 Nisan 2013 Salı

BÜZÜLEN TATLI

       MALZEMELER

1  su  bardağı  erimiş  margarin
yarım  su  bardağı  sıvı  yağ
yarım  su  bardağı  yoğurt
2  adet  yumurta
1  paket  kabartma  tozu
aldığı  kadar un
yarım  çay  kaşığı  tuz

İÇ  HARCI
1  su  bardağı  dövülmüş  çeviz  içi
1 tatlı  kaşığı tarçın

ŞERBET
4  su  bardağı  şeker
4  su  bardağı  su
1  çar kaşığı  limon  suyu

YAPILIŞI

derince  bi kabda   yağlar   ve yumurtalar  yoğrulur  yoğurt  koyulur  yavaş ,  yavaş  un  ilave  edilir  bu  arada  kabartma  tozu   ve  tuz  koyulur  aldığı  kadar  unla  yoğrulur  kulak  memesinden  biraz   sert   olsun.
ceviz  büyüklüğünde   hamur  alınır.  avuç  içinde  açılır,içine  ceviz  tarçın   karışımı   koyulur  büzülür
yağsız   tepsiye  dizilir. hafif   ısınmış   fırında   iyice   kızarana  kadar  pişirin. diger  yanda  şerbetini  hazırlayın
şerbet  soğuk  olsun  kızardığından   emin   olduğunuz  hamurun   üzerine   sıcakken   dökülür.

ELLERİMİZE   SAĞLIK
AFİYET   OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder