MALZEMELER
1 su bardağı erimiş margarin
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
yarım çay kaşığı tuz
İÇ HARCI
1 su bardağı dövülmüş çeviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
ŞERBET
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 çar kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
derince bi kabda yağlar ve yumurtalar yoğrulur yoğurt koyulur yavaş , yavaş un ilave edilir bu arada kabartma tozu ve tuz koyulur aldığı kadar unla yoğrulur kulak memesinden biraz sert olsun.
ceviz büyüklüğünde hamur alınır. avuç içinde açılır,içine ceviz tarçın karışımı koyulur büzülür
yağsız tepsiye dizilir. hafif ısınmış fırında iyice kızarana kadar pişirin. diger yanda şerbetini hazırlayın
şerbet soğuk olsun kızardığından emin olduğunuz hamurun üzerine sıcakken dökülür.
ELLERİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder