MALZEMELER
1,5 su bardağı pilavlık pirinç { kaynar tuzlu suda önceden ıslat }
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım su bardağı tavuk suyu
1 çardağı bezelye
1 adet orta boy havuç
yarım demet dere otu
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
önceden ıslatılmış pirinç iyice yıkayıp suyu süzülür yayvan tavada yağla kavrulur suyu , tuzu
koyulur havuç küp,küp doğranır bezelye ile beraber koyulur { bezelye hafiften haşlanır } pilav
suyunu iyice çekince dere otu ince kıyılarak üzerine ilave edilir ve karıştırılır 4,5 dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır
{ELLERİMİZE SAĞLIK AFİYET OLSUN}
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder