iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

29 Nisan 2013 Pazartesi

DERE OTLU SEBZELİ PİRİNÇ PİLAVI

           MALZEMELER

1,5   su  bardağı    pilavlık    pirinç  { kaynar    tuzlu   suda   önceden   ıslat  }
2  su   bardağı   su
1  yemek    kaşığı   sıvı   yağ
yarım    su   bardağı   tavuk   suyu
1   çardağı   bezelye
1   adet   orta   boy   havuç
yarım   demet   dere  otu
1   tatlı   kaşığı   tuz
       
            YAPILIŞI

önceden    ıslatılmış    pirinç   iyice    yıkayıp   suyu   süzülür   yayvan   tavada    yağla    kavrulur   suyu ,  tuzu
koyulur   havuç   küp,küp   doğranır   bezelye   ile  beraber    koyulur   { bezelye  hafiften   haşlanır }  pilav
suyunu    iyice   çekince   dere   otu   ince   kıyılarak   üzerine   ilave   edilir   ve   karıştırılır   4,5  dakika   dinlendirildikten   sonra   servis  yapılır
             

               {ELLERİMİZE      SAĞLIK    AFİYET     OLSUN}



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder