iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

29 Nisan 2013 Pazartesi

PATATESLİ MAYALI AY ÇÖREĞİ

       HAMUR      İÇİN      MALZEME
   
4  orta   boy   patates  { haşlanmış   rendelenmiş }
1  su   bardağı   sıvı   yağ
1  yumurta  { sarısı  üstüne }
yarım   su  bardağı  süt
1  tatlı   kaşığı   tuz
yarım   paket   yaş  maya
aldığı   kadar   un
çörek   otu

    İÇ   MALZEMESİ

250   gram  az  yağlı  kıyma
1  orta   boy  kuru  soğan
yarım   demet  maydanoz
tuz, karabiber

    YAPILIŞI

malzemeler   un,yağ,yumurtanın  beyazı,patates,süt,maya,tuz,karıştırılacak   un  ilave   edilerek   yoğrulacak
hamur   kulak   memesi   kıvamından   biraz   sert  olsun. 20  dakika  dinlensin

iç   malzemeler  soğan, kıyma  kavurup   maydanoz   tuz  karabiber  ilave   ederek   hazırlayın
dinlenmiş    hamurdan   yumurta    büyüklüğünde   parça   alıp   avuç   içinde   açın   uzunlamasına   hazırladığımız   malzemeden   içine   enlemesine  koyun   ve   kapatın   yarım   ay  şekli  vererek   yağlanmış   tepsiye   dizelim   üzerine   yumurtanın   sarısını   sürelim   çörek  otu  dökelim                                                

         NOT - { sarısının   içine   1,2  damla   sıvı   yağ  damlatırsak    hamur parlak    olur    }

        
       ELLERİMİZE    SAĞLIK   
         
             AFİYET   OLSUN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder