4 orta boy patates { haşlanmış rendelenmiş }
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta { sarısı üstüne }
yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket yaş maya
aldığı kadar un
çörek otu
İÇ MALZEMESİ
250 gram az yağlı kıyma
1 orta boy kuru soğan
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber
YAPILIŞI
malzemeler un,yağ,yumurtanın beyazı,patates,süt,maya,tuz,karıştırılacak un ilave edilerek yoğrulacak
hamur kulak memesi kıvamından biraz sert olsun. 20 dakika dinlensin
iç malzemeler soğan, kıyma kavurup maydanoz tuz karabiber ilave ederek hazırlayın
dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parça alıp avuç içinde açın uzunlamasına hazırladığımız malzemeden içine enlemesine koyun ve kapatın yarım ay şekli vererek yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurtanın sarısını sürelim çörek otu dökelim
NOT - { sarısının içine 1,2 damla sıvı yağ damlatırsak hamur parlak olur }
ELLERİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder