MALZEMELER
500 gram az yağlı dana kıyma
1 adet küçük kuru soğan
2 diş sarımsak
1 dilim bayat ekmek
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
kara biber,nane,kekik ,kimyon
1 yemek kaşığı sıvı yağ
ISPANAK HARCI İÇİN
1 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gram ıspanak
1 adet orta boy kuru soğan
1,2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
tuz , karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş veya doğranmış kaşar
YAPILIŞI
köfte harcının hepsi yoğrulur dinlenmeye bırakılır diğer yanda ıspanak doğranır yıkanır haşlanır kavrulur fırın tepsisinin içine yağlı kağıt koyulur köfte el yardımı ile oval şekilde açılır orta kısmına hazırladığımız ıspanak harcını koyarız ve iki ucunu birleştirerek kapatırız 180 derece fırında 15 dakika pişiririz fırından çıkarmaya yakın köftenin hafiften orta kısmı açıldığını göre çek siniz üzerine kaşarı bu esnada dökün kaşar fırın ısısında eriyecektir sıcacık servis edebilisiniz.
ELLERİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder