iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

22 Nisan 2013 Pazartesi

KAHVELİ ,GELİN BOHCASI

              MALZEMELER

1  su   bardağı  margarin, sıvı,  yağ  karışımı
1  çay  bardağı   yoğurt
1  çay  bardağı   pudra   şekeri
1  yemek   kaşığı   su
yarım  paket  kabartma   tozu
yarım  çay   kaşığı   tuz
aldığı   kadar  un

      İÇ   HARCI
   
2   tane   orta  boy  elma
1  çay  bardağı   ceviz,fındık,badem,fıstık,karışımı  dövülmüş
1  çay  kaşığı   TÜRK  kahvesi
1  yemek   kaşığı   şeker  {  elma  tatlı  ise  yarım  kaşık  şeker }
1  tatlı    kaşığı  tarçın

      YAPILIŞI

elmalar    kabuğu   soyulup   rendelenir   kısık   ateşte   pişer   şeker   ilave   edilir   birazda   şekerle   pişer   iyice   suyu    çekince  soğuduktan   sonra  içine  tarçın  ve  diğer   malzemeler   le   karıştırılır  böylece    iç  harcı   hazırdır
   margarini   eritmeden, sıvı  yağ,yoğurt , pudra  şekeri,   karıştırın  unu  ve  tuzu  kabartma   tozunu  ilave   ederek   yoğurun  fazla   yumuşak    olmayacak   şekilde   olsun   yoğurma    işlemi   bitince   10  dakika   kadar   dinlendirin.  hamuru   iki   parçaya   ayırın   ve   oklava   ile   açın  yufkadan   biraz   kalın   olsun    ağzı    geniş    bardak    ile  kesin   diğer  tarafta   bilyeden   küçük  hamur   alıp   avuç   içinde    uzun   yuvarlayıp  bardakla   kes tiğiniz   hamurun  içine   hazırladığımız    iç harcından   koyup   ağız   kısmı   yukarı    gelecek   şekilde   büzelim  fazla   bastırmadan.  etrafına  uzun   yuvarladığımız    hamuru   etrafından   dolayıp   fiyonk    şekli   gibi   üst,  üste  koyup   şekil    verelim   yağsız    tepsiye    dizelim   bütün   hamurlara   aynı   işlem  yaparak   180  derecelik   fırında    pembeleşinceye   kadar   pişirelim   soğuduktan   sonra   üzerine   pudra  şekeri   dökelim   arzu   ederseniz   kahvede    ekleyebilirsiniz
             
                    ELLERİMİZE    SAĞLIK
     
                        AFİYET      OLSUN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder