MALZEMELER
1 su bardağı margarin, sıvı, yağ karışımı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı su
yarım paket kabartma tozu
yarım çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
İÇ HARCI
2 tane orta boy elma
1 çay bardağı ceviz,fındık,badem,fıstık,karışımı dövülmüş
1 çay kaşığı TÜRK kahvesi
1 yemek kaşığı şeker { elma tatlı ise yarım kaşık şeker }
1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI
elmalar kabuğu soyulup rendelenir kısık ateşte pişer şeker ilave edilir birazda şekerle pişer iyice suyu çekince soğuduktan sonra içine tarçın ve diğer malzemeler le karıştırılır böylece iç harcı hazırdır
margarini eritmeden, sıvı yağ,yoğurt , pudra şekeri, karıştırın unu ve tuzu kabartma tozunu ilave ederek yoğurun fazla yumuşak olmayacak şekilde olsun yoğurma işlemi bitince 10 dakika kadar dinlendirin. hamuru iki parçaya ayırın ve oklava ile açın yufkadan biraz kalın olsun ağzı geniş bardak ile kesin diğer tarafta bilyeden küçük hamur alıp avuç içinde uzun yuvarlayıp bardakla kes tiğiniz hamurun içine hazırladığımız iç harcından koyup ağız kısmı yukarı gelecek şekilde büzelim fazla bastırmadan. etrafına uzun yuvarladığımız hamuru etrafından dolayıp fiyonk şekli gibi üst, üste koyup şekil verelim yağsız tepsiye dizelim bütün hamurlara aynı işlem yaparak 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirelim soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökelim arzu ederseniz kahvede ekleyebilirsiniz
ELLERİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder