1 su bardağı margarin ve sıvı yağ karışımı
5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı şeker
4 adet yumurta
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kadar limon rendesi
HAZIRLANIŞI
bir tencereye suyu,şekeri,tuzu,yağı koyup kayna tınız kaynamaya başlayınca unu koyup sürat le karıştırın ateşi kısıp 5 dakika pişiriniz. ateşten alıp soğumaya bırakınız biraz ılıyınca 4 yumurtayı vanilya ile limon kabuğunu rendesi koyup yoğurunuz bir torbaya koyup [ buzdolabı torbası ] olabilir uç kısmını kesip yağlanmış tepsiye küçük parçalar şeklinde sıkabilirsiniz önceden ısıtılmış orta hararetli 170 derece fırında 20-30 dakika pişiriniz kuruduktan sonra fırından alın [ kurumadan alırsanız iç kısma çöker ] iyice soğuduktan sonra yanlarından delip bıçakla içerisine pasta kreması doldurunuz
PASTA KREMASI
MALZEMELER
1 yumurta sarısı, 3 yemek kaşığı un,6 yemek kaşığı şeker,1 su bardağı süt,1,5 su bardağı su ,1 paket vanilya ve limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı kadar , 1 tat kaşığı tereyağı
YAPILIŞI -bir tencereye bütün malzemeleri koyup iyice karıştırın kısık ateşte pişiriniz topaklanmaması için hızlı karıştırın hafif koyulaşınca ocaktan alın fazla kaynatmayın kokusu ve lezzeti değişir ara ara karıştırın kaymak tutmasın
ÇİKOLATA SOSU
MALZEMELER
4 çorba kaşığı toz şeker, 1,5 çorba kaşığı un,2 yemek kaşığı kakao,1 yumurta sarısı,2,5 su bardağı su ,2,3 tane yediğimiz normal çikolatadan koyabilirsiniz . 1 paket vanilya
YAPILIŞI- vanilya dışında hepsini beraber pişirip ocaktan indirince vanilyayı ekleyin soğuduktan sonra hafiften koyulaşırsa içine soğuk su koyarak sos kıvamına getirebilirsiniz
BÜTÜN yaptıklarımız soğuduktan sonra içinin kreması doldurma işi bitince üzerine sosunu döküp servise hazırdır
NOT- servis miktarına göre hazırlarsanız iyi olur çünkü krema ve sos yumuşatabilir
ELLERİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
ÇİKOLATA SOSU
MALZEMELER
4 çorba kaşığı toz şeker, 1,5 çorba kaşığı un,2 yemek kaşığı kakao,1 yumurta sarısı,2,5 su bardağı su ,2,3 tane yediğimiz normal çikolatadan koyabilirsiniz . 1 paket vanilya
YAPILIŞI- vanilya dışında hepsini beraber pişirip ocaktan indirince vanilyayı ekleyin soğuduktan sonra hafiften koyulaşırsa içine soğuk su koyarak sos kıvamına getirebilirsiniz
BÜTÜN yaptıklarımız soğuduktan sonra içinin kreması doldurma işi bitince üzerine sosunu döküp servise hazırdır
NOT- servis miktarına göre hazırlarsanız iyi olur çünkü krema ve sos yumuşatabilir
ELLERİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder