iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

26 Nisan 2013 Cuma

KÖZLENMİŞ PATLICAN TAVA

      MALZEMELER

4  orta  boy  patlıcan
2  adet   orta  boy  kuru  soğan
yarım  demet  maydanoz
1  yemek  kaşığından  az   domates  salçası
250,gram   az  yağlı  dana  kıyma
1  tatlı  kaşığı   kara  biber
2  adet  sivri  biber
4  diş   sarımsak
1  yemek  kaşığı  sıvı  yağ
1  çay  kaşığı  kimyon
1  çay  bardağı  su
2  çay  kaşığı   tuz      
     
        YAPILIŞI

patlıcanlar   közlenir  soyulur   uzunlamasına   geniş  tavanın   dibine  dizilir
kıyma  içine  2  kaşık  kadar   su   koyup  ağzı  hafif  açık   şekilde  pişmeye  bırakılır   diğer  yanda  soğanlar  yarım  ay  şeklinde   doğranır   biberlerde  ince,ince  yuvarlak  doğranıp   kıymanın  suyunu   çektiğini  görünce  yağını  kor   soğanı   koyup   bir  arada  bir  kaç  dakika  karıştırıp  biberi  ekleriz   biraz  yine  karıştırınca   sarımsak   ve  salçasını  ilave  ederiz   2,3  dakika  kısık  ateşte   karıştırıp  ocağı  kapatırız
tuzunu ,kara  biberini,kimyonu  ve  yarım  demet   maydanozun  yarısını   içine  doğrayıp  karıştıralım
tavaya   koyduğumuz    patlıcanlar   görülmeyecek   şekilde   üstüne  serelim. 1, çay  bardağı   sıcak  suyu  koyup  kısık  ateşte  15, dakika   pişirelim  5,10  dakika  dinlendirelim   servise  hazırlarken   diğer   maydanozları   ince,ince   kıyıp   servislerin   üzerine   dökelim   VE  AFİYETLE   YİYELİM                      

                            ELLERİMİZE    SAĞLIK  
YAKLAŞAN    YAZ    MEVSİMİNDE   SIK , SIK  YAPILACAK   YEMEKLERDEN   BİR  TANESİ
BU   YEMEĞİ   KIYMASIZ   ZEYTİN  YAĞLI  DA    DENEYİN   LEZZETLİ    OLUYOR


     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder