MALZEMELER
4 orta boy patlıcan
2 adet orta boy kuru soğan
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığından az domates salçası
250,gram az yağlı dana kıyma
1 tatlı kaşığı kara biber
2 adet sivri biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay bardağı su
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
patlıcanlar közlenir soyulur uzunlamasına geniş tavanın dibine dizilir
kıyma içine 2 kaşık kadar su koyup ağzı hafif açık şekilde pişmeye bırakılır diğer yanda soğanlar yarım ay şeklinde doğranır biberlerde ince,ince yuvarlak doğranıp kıymanın suyunu çektiğini görünce yağını kor soğanı koyup bir arada bir kaç dakika karıştırıp biberi ekleriz biraz yine karıştırınca sarımsak ve salçasını ilave ederiz 2,3 dakika kısık ateşte karıştırıp ocağı kapatırız
tuzunu ,kara biberini,kimyonu ve yarım demet maydanozun yarısını içine doğrayıp karıştıralım
tavaya koyduğumuz patlıcanlar görülmeyecek şekilde üstüne serelim. 1, çay bardağı sıcak suyu koyup kısık ateşte 15, dakika pişirelim 5,10 dakika dinlendirelim servise hazırlarken diğer maydanozları ince,ince kıyıp servislerin üzerine dökelim VE AFİYETLE YİYELİM
ELLERİMİZE SAĞLIK
YAKLAŞAN YAZ MEVSİMİNDE SIK , SIK YAPILACAK YEMEKLERDEN BİR TANESİ
BU YEMEĞİ KIYMASIZ ZEYTİN YAĞLI DA DENEYİN LEZZETLİ OLUYOR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder