MALZEMELER
4 adet orta boy kabak
1 adet havuç
4-5 çorba kaşığı un
2-3 dal taze soğan
1-2 adet dere otu
yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım paket kabartma tozu
kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI
havuç ve kabaklar soyup rendelenir suyu sıkılır derince bir kaba koyulur sebzeler ince ince doğranır, tuz , kara biber kabartma tozu ve un koyularak iyice karıştırılır.
yağ yayvan tavada hafif şekilde ısıtılır, yemek kaşığı tavadaki yağa batırılarak hazırladığımız malzemeden alınır yağa bırakılır ve kaşığın tersi ile hafif bir şekilde bastırılarak içinin pişkin olması sağlanır bu şekilde uygulayarak kızartılır. Servis tabağına kağıt havlu serilerek üzerine dizilir arzuya göre peynir veya yoğurtla servis edilir.
ELLERİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder