iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

2 Nisan 2013 Salı

KABAK VE HAVUÇLU MÜCVER

     MALZEMELER

4  adet    orta  boy   kabak
1  adet   havuç
4-5  çorba  kaşığı  un
2-3 dal   taze  soğan
1-2  adet  dere  otu
yarım   demet  maydanoz
1 çay  kaşığı  kara  biber
1  tatlı  kaşığı  tuz
yarım  paket  kabartma  tozu
kızartmak  için  sıvı  yağ

YAPILIŞI

havuç  ve   kabaklar   soyup  rendelenir  suyu  sıkılır  derince  bir  kaba  koyulur    sebzeler  ince  ince doğranır, tuz , kara biber  kabartma  tozu  ve un  koyularak  iyice  karıştırılır.
yağ  yayvan  tavada  hafif  şekilde  ısıtılır,  yemek  kaşığı  tavadaki  yağa  batırılarak  hazırladığımız   malzemeden alınır  yağa  bırakılır ve  kaşığın  tersi   ile  hafif  bir   şekilde  bastırılarak içinin  pişkin olması sağlanır bu şekilde  uygulayarak  kızartılır. Servis   tabağına  kağıt havlu  serilerek üzerine dizilir  arzuya  göre  peynir  veya  yoğurtla  servis  edilir.

ELLERİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder