iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

9 Nisan 2013 Salı

BADEMLİ PORTAKAL REÇELİ

          MALZEMELER

4  adet   büyük  boy  portakal
2  yemek  kaşığı   toz  şeker
1  parmak   büyüklüğünde   portakal   kabuğu
2  yemek   kaşığı   kavrulmuş   badem  içi [ kabukları   soyulmuş]
1  fiske  tuz
1  tane   karanfil  tanesi


  YAPILIŞI                                                                                                                                           portakal   kabuklarını   soyup  küçük  küçük  doğrayıp  kaynata cağımız   tencereye   koyup  üzerine   şeker
 ve  ayırdığımız  portakal  kabuklarını  ince  ince  doğra   karanfili de  ekleyip  kapağını   kapatıp  dinlenmeye  bırakın    6-7  saat  bekledikten   sonra   kendiliğinden   sulanmış  olduğunu   göreceksiniz  eğer  sulanması  az  olmuş  ise  1-kahve  fincanı  su  koyun   ocakta   harlı   ateşte  kaynamaya   başlayınca   kısık   ateşe  alın   koyulaşmaya   başlayınca   tuzunu  ilave  edin  bir kaç  dakika  yine  kaynatın   üzerinden   alın  soğuyunca   bademlerini   ekleyip   karıştırın   kavanozlara   koyun

NOT- bademleri   soğuduktan   sonra   koyarsanız  yumuşamaz

yaz  aylarının   hafta   sonu   kahvaltılarında   lezzetini   şimdiden   tada  bilirsiniz   AFİYET   OLSUN

 ELLERİMİZE    SAĞLIK


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder