MALZEMELER
4 adet büyük boy portakal
2 yemek kaşığı toz şeker
1 parmak büyüklüğünde portakal kabuğu
2 yemek kaşığı kavrulmuş badem içi [ kabukları soyulmuş]
1 fiske tuz
1 tane karanfil tanesi
YAPILIŞI portakal kabuklarını soyup küçük küçük doğrayıp kaynata cağımız tencereye koyup üzerine şeker
ve ayırdığımız portakal kabuklarını ince ince doğra karanfili de ekleyip kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın 6-7 saat bekledikten sonra kendiliğinden sulanmış olduğunu göreceksiniz eğer sulanması az olmuş ise 1-kahve fincanı su koyun ocakta harlı ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın koyulaşmaya başlayınca tuzunu ilave edin bir kaç dakika yine kaynatın üzerinden alın soğuyunca bademlerini ekleyip karıştırın kavanozlara koyun
NOT- bademleri soğuduktan sonra koyarsanız yumuşamaz
yaz aylarının hafta sonu kahvaltılarında lezzetini şimdiden tada bilirsiniz AFİYET OLSUN
ELLERİMİZE SAĞLIK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder