iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

3 Kasım 2013 Pazar

MANTARLI TEPSİ BÖREĞİ

      Malzemeler

5  adet   yufka
750   gr    mantar
4   adet   kuru   soğan
1   su   bardağı   sıvı  yağ
2   yumurta
1   su  bardağı   süt
2   çorba   kaşığı  yoğurt
yarım   demet   maydanoz
tuz  , karabiber

            Yapılışı

Soğanları  yarım  ay  şeklinde   doğrayıp  2  yemek    kaşığı   sıvı  yağ   ile   kavurun   mantarları   ince  ince   doğrayıp   soğanlara  ilave  edin  mantarlar   sularını   salıp,tekrar   çekene   kadar   kavurmaya   devam   edin. kavurma   işlemi  bitince   maydanoz   karabiber,tuz   ilave   edip  karıştırın   dinlenmeye  bırakın
  2  yumurta   geri   kalan   yağı   süt  ve  yoğurt   karışımı  hazırlayın   yağlanmış   fırın   tepsisine   bir   yufkayı   yayın   üzerine   hazırladığımız   karışımdan  sürün   ikinci   yufkayı   yine   yayın  karışımdan   bu   defa   az   olacak   şekilde  sürün   hazırladığımız   iç   harcı   iki  kata   serecek   şekilde   ayarlayarak   yerleştirin   üçüncü   yufkayı   yayın   karışım   ve   iç   harcı    koyduktan   sonra   diger    iki   yufkanın   arasına   sadece   karışımı  koyup   üstünede   aynı   karışımdan   fırça   yardımı   ile    sürüp    keselim .
     önceden    200 derece    ısıttığınız   fırının   orta    rafında   böreğin   üzeri   kızarana   kadar   30  dakika   pişirin .
   

               ELLERİMİZE     SAĞLIK
     
        AFİYET     OLSUN


2 yorum: