Malzemeler
5 adet yufka
750 gr mantar
4 adet kuru soğan
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
yarım demet maydanoz
tuz , karabiber
Yapılışı
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun mantarları ince ince doğrayıp soğanlara ilave edin mantarlar sularını salıp,tekrar çekene kadar kavurmaya devam edin. kavurma işlemi bitince maydanoz karabiber,tuz ilave edip karıştırın dinlenmeye bırakın
2 yumurta geri kalan yağı süt ve yoğurt karışımı hazırlayın yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı yayın üzerine hazırladığımız karışımdan sürün ikinci yufkayı yine yayın karışımdan bu defa az olacak şekilde sürün hazırladığımız iç harcı iki kata serecek şekilde ayarlayarak yerleştirin üçüncü yufkayı yayın karışım ve iç harcı koyduktan sonra diger iki yufkanın arasına sadece karışımı koyup üstünede aynı karışımdan fırça yardımı ile sürüp keselim .
önceden 200 derece ısıttığınız fırının orta rafında böreğin üzeri kızarana kadar 30 dakika pişirin .
ELLERİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler yine bekleriz :)
Sil