iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

19 Kasım 2013 Salı

ERZİNCAN ÇORBASI



Malzemeler :

- 300 gr yağsız dana kıyma

- 1 adet soğan

- karabiber

- tuz

- 2 su bardağı erişte

- 4 yemek kaşığı un

- 1 kg yoğurt

- üzerine; yağ

- kırmızı pul biber,

- nane


Hazırlanışı :

1. Köfte malzemeleri yoğurulur, kıyma, soğan tuz ve karabiber buzdolabında yarım saat dinlendirilir ve minik minik köfte yapılır.

2. Tencereye iki litre kadar su eklenir, tuzu ve yağı da ilave edrilip kaynatılır. İçerisine köfte ve erişteler ilave edilir. Piştikten sonra terbiye eklenir.

3. Terbiyesi için: 1 kg yoğurt, 1 bu bardağı sıcak su (çorba suyu) 4 kaşık un ilave edilip karıştırılır.

4. 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra nane, pul biber yakılıp çorbanın üzerine gezdirililir.



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder