iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

18 Kasım 2013 Pazartesi

AŞURE

Malzemeler

500 gr aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
100 gr kuru kayısı(doğranmış)
40-50gr kuş üzümü
100 gr kuru üzüm(doğranmış)
50 gr kuru incir 
1/2 kg toz şeker

YAPILIŞI

Aşureyi pişirmeye başlamadan önce buğdayı büyük bir tencereye alıp, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suda bir taşım kaynatın. Bu işlemi aşureyi akşama hazır edecekseniz sabahtan yapmaya özen gösterin. Daha sonra nohut ve kuru fasulyeyi yıkayıp buğdayda yaptığımız işlemleri tekrarlamak üzere başka bir tencereye alalım ve işlem bittikten sonra 4-5 saat dinlendirin.Sonrasında ise kısık ateşte baklagiller yaklaşıl 2 saat daha pişirelim. Buğdayın pişmesine yakın nohut ve kuru fasulyeyi ekleyip 10-15 dak. kısık ateşte kaynattıktan sonra üzerine hazır ettiğimiz üzümleri kayısı ve inciri ilave edelim.Son olarak toz şekeri de ekledikten sonra bir taşım daha kaynattık sonra tencereyi ocaktan alabiliriz.

Soğuduktan sonra servis yaparken ki süsleme ise tamamen sizin görsel zevkinize ait :)

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder