iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

19 Kasım 2013 Salı

ÇARDAK KEBABI

Krep hamuru malzemesi :

- iki yumurta

- iki su bardağı süt

- üç çorba kaşığı sıvı yağ

- bir su bardağı un

- bir tatlı kaşığı tuz

- bir çay kaşığı kekik, nane, pulbiber

- bir tutam ince kıyım maydanos

Üzeri için :

- dilim kaşar peyniri

İç malzemesi :

- yarım kg dana kuşbaşı

- iki adet domates

- üç adet çarliston

- bir adet kuru soğan

- karabiber, pulbiber, kekik

- bir tatlı kaşığı salça

- bir tatlı kaşığı tuz

Sos malzemesi :

- iki çorba kaşığı domates salçası

- iki çorba kaşığı sıvı yağ

- tuz, karabiber, bulbiber

- iki su bardağı su



YAPILIŞI

1. Krep hamuru hazırlanır, tavaya yağ konup krep hamurundan bir kepçe akıtılır. önlü arkalı pişirilir.

2. Et tencereye alınır ve iyice pişirilir

3. Ayrı bir tencerede sebzeler sotelenir, pişen etler de ilave edilerek kavrulur, baharatlar da ilave edilir.

4. Kreplerin ortasına et koyulup bohça gibi kapatılır. Ters çevrilip tepsiye dizilir. Soslar da üzerine gezdirilir. Dilim kaşarlar ise krepin üzerine konur. Kaşarlar iyice eriyince fırından çıkarılır.

AFİYET OLSUN








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder