iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

23 Kasım 2013 Cumartesi

MEYVELİ TARTOLET


Malzemeler :
- 100 gram tereyağı

- 1 paket vanilya

- 1 su bardağı pudra şekeri

- 8 yemek kaşığı un

Kremanın hazırlanması için gerekli malzemeler :
- 2,5 su bardağı süt

- 2,5 yemek kaşığı un

- 1 çay bardağı toz şeker

- 1 paket vanilya

- 1 tatlı kaşığı tereyağ

- 1 paket toz kremşanti

- yarım su bardağı süt

Üzerini süslemek için çeşitli meyveler olabilir


YAPILIŞI

1. Hamuru için malzemeler yoğrulup streçlenip dolapta 10-15 dakika dinlendirildikten sonra kalıplara yerleştirilip 180 derecede 20 dakika pişirilir

2. Krema için vanilya, tereyağı, kremşanti ve yarım su bardağı süt hariç hepsi tencereye konup muhallebi kıvamında pişirilir ve ocaktan alınarak diğerleri ilave edilerek çırpılır.

3. Meyveler istenilen şekilde ve büyüklükte kesilir, pişen tortolet ler kalıptan çıkarılır üzerine krema sıkılarak meyvalar dizilir. İsteğe bağlı olarak jöle ile kaplanır.



AFİYET OLSUN







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder