iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

27 Ekim 2013 Pazar

SİMİT PİLAVI

     MALZEMELER

2    su   bardağı   ince   bulgur
2    orta    boy   kuru   soğan
1    yemek   kaşığı   salça
2    yemek   kaşığı   sıvı   yağ
1    yemek   kaşığı   tere yağ
4    su  bardağı   su
1    tatlı   kaşığı   tuz
yarım   demet   maydanoz
kara   biber
      
    YAPILIŞI

soğanlar   küp,küp  doğranır  yağla  kavrulur   salça   ilave  edilerek   karıştırılır  su  koyulur   kaynamaya   başlayınca   bulgur   eklenir   tuzu da   ilave   edip   kısık  ateşte  ağzı  yarı   açık   şekilde  pişirelim   suyu   az  olursa  biraz   ekliyelim  hafif   suyu  kalınca   kapatalım   15  dakika  ağzı   kapalı  dinlenmeye   alalım   diğer   yanda  maydanozları  ince  ince  kıyalım  servis   yaparken  üzerine   dökelim   kara  biberle  ikram   edelim     yanında   turşu  ve  ayran   tavsiye   ederim
    
               ELLERİMİZE    SAĞLIK

                  Geçmişe     hitaben
                          
Malatyada   son  baharda   değirmene    gidilir   bulgur   çeşitli   boyutlarda   öğütülür
evlerde   elenir   bez   torbalara   koyulur   kışa   hazırlık   yapılır  tabi   bu   süreç   yorucu   bir   süreçtir   kolay   olsun   diye  tarif   ettiğim   pilavı   yaparlar    yanına   kış için   yapılan   turşu   ve   ev  yapımı   ayran  koyulur   kolay   ve  doyurucu   olan  bu  besin   günün   yorgunluğunu   atmaya    çalışırlar  üzerine  çay  içerek
   eskiden   bu   anlattığım   malatyadaki    1,90  evlerde    yaparlardı   şimdi   o  kadar   kalmadı
her  son  baharda   aklıma   gelir
      sizinle   paylaşmak    istedim   
                                
          SAYGILAR   
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder