MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
2 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağ
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
yarım demet maydanoz
kara biber
YAPILIŞI
soğanlar küp,küp doğranır yağla kavrulur salça ilave edilerek karıştırılır su koyulur kaynamaya başlayınca bulgur eklenir tuzu da ilave edip kısık ateşte ağzı yarı açık şekilde pişirelim suyu az olursa biraz ekliyelim hafif suyu kalınca kapatalım 15 dakika ağzı kapalı dinlenmeye alalım diğer yanda maydanozları ince ince kıyalım servis yaparken üzerine dökelim kara biberle ikram edelim yanında turşu ve ayran tavsiye ederim
ELLERİMİZE SAĞLIK
Geçmişe hitaben
Malatyada son baharda değirmene gidilir bulgur çeşitli boyutlarda öğütülür
evlerde elenir bez torbalara koyulur kışa hazırlık yapılır tabi bu süreç yorucu bir süreçtir kolay olsun diye tarif ettiğim pilavı yaparlar yanına kış için yapılan turşu ve ev yapımı ayran koyulur kolay ve doyurucu olan bu besin günün yorgunluğunu atmaya çalışırlar üzerine çay içerek
eskiden bu anlattığım malatyadaki 1,90 evlerde yaparlardı şimdi o kadar kalmadı
her son baharda aklıma gelir
sizinle paylaşmak istedim
SAYGILAR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder