iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

19 Aralık 2014 Cuma

ÇÖREK OTLU KURABİYE

                MALZEMELER

 250  gr yumuşak   margarin   (   ODA   SICAKLIĞINDA  )
 2  yemek   kaşığı   şeker
 1  çay   kaşığı  tuz
  yarım   çay   bardağı  sıvı  yağ
 2  yemek   kaşığı  sirke
2-3  yemek   kaşığı   çörek   otu
1  yumurta  ( sarısı   üzerine )
1  paket   kabartma  tozu
aldığı   kadar  un   (  3,5   4  su bardağı  )  yeterli   geliyor


           YAPILIŞI
Malzemeler  yoğrulur   el  yapışmayan  yumuşak  bir  hamur  hazırlanır  20  dakika   dinlenir    dinlenen   hamur   orta    kalınlıkta   rulo  olarak  hazırlanır   hazırlanan  rulolar  2 cm kalınlığında  yan  yan  dilimlenir  tepsiye   dizilir   üzerine    tumurta    sarısı   sürüiüp   önceden   ısıtılmış  180 derecede   pişirilir
    
        NOT  =  fırın   önceden   ısıtılmazsa  kurabiyeler  yayılur.
                         ELLERİMİZE     SAĞLIK     
AFİYET    OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder