MALZEMELER
yarım kğ karnıbahar
1 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tere yağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığından biraz az un
YAPILIŞI
karnı baharlar üst seviyesini hafif geçeçek şekilde sıcak suda 5 dakika haşlayalım soğuk suyla şoklayalım diriliğini korusun diye. diğer yanda soğanı kavurup salça ile sote yapalım şokladığımız karnı baharları karıştırıp fırın borcamına koyalım. üzerine beşamel sosunu kavurmadan pişirip üzerine dökelim önceden ısıtılmış 180 drc de 10 dakika pişirelim üzerine rendelenmiş kaşarı serpelim fırının düğmesini kapatıp ısısıyla kaşarın erimeside sağlanmış olur fazla kızartırsak sert olur lezzeti pek hoş olmaz.
NOT = beşamel sosunu kavurmadan yapılmasının sebebi fırında pişiyor tekrar üzerine kaşar serpip tekrar fırınlanması ..
ELLERİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder