iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

22 Aralık 2014 Pazartesi

BEŞAMEL SOSLU FIRINDA KARNIBAHAR

    MALZEMELER

yarım    kğ karnıbahar 
1   orta    boy   kuru soğan
1   tatlı    kaşığı   salça
1   tatlı   kaşığı    tuz
1  yemek   kaşığı   tere yağı
1  su   bardağı   rendelenmiş   kaşar
        
         BEŞAMEL   SOS   İÇİN   MALZEMELER

1,5   su   bardağı   süt
1   yemek   kaşığından   biraz  az  un
         
          YAPILIŞI
karnı   baharlar   üst  seviyesini   hafif   geçeçek   şekilde   sıcak   suda    5  dakika   haşlayalım   soğuk   suyla   şoklayalım   diriliğini   korusun   diye.   diğer   yanda   soğanı   kavurup   salça  ile   sote   yapalım  şokladığımız   karnı   baharları   karıştırıp    fırın   borcamına   koyalım.  üzerine   beşamel   sosunu   kavurmadan   pişirip   üzerine    dökelim   önceden   ısıtılmış   180  drc de 10  dakika  pişirelim  üzerine   rendelenmiş   kaşarı   serpelim  fırının   düğmesini kapatıp  ısısıyla  kaşarın   erimeside   sağlanmış   olur   fazla   kızartırsak   sert   olur   lezzeti   pek   hoş   olmaz.
 NOT =  beşamel   sosunu  kavurmadan   yapılmasının   sebebi    fırında   pişiyor   tekrar   üzerine   kaşar   serpip   tekrar   fırınlanması ..
    ELLERİMİZE    SAĞLIK   
AFİYET    OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder