iVloJ31u79jLzgSn88TlAdpsTO4

26 Aralık 2014 Cuma

MUHALLEBİLİ KEMAL PAŞA TATLISI

       MALZEMELER

1  paket  kemal  paşa  tatlısı
   

MUHALLEBİSİ   İÇİN   MALZEMELER

5  bardak   süt
2  yemek   kaşık  buğday  nişastası
2   yemek  kaşığı  un
4   yemek  kaşığı  şeker
2   yemek   kaşığı   hindistan   cevizi
1  tatlı   kaşığı  vanilya
1  tane   yumurta   akı  
üzeri   için   tarçın   ve   ayrıca   hindistan  cevizi

YAPILIŞI

kemal   paşa  tatlısının  paketi  üzerindeki   şerbet   tarifine   göre   pişer   kemal   paşalar   sürekli   çevirerek   pişer   çevirmeden   pişerse   iç   kısmı   sert   olur
iyice   şerbetini   çeken   kemal   paşaları   geniş   bor cam  tepsiye   dizilir  ve  kenarda  soğuması  için  bekletilir
ve   muhallebiyi   derin   ve   çelik  tencerede   pişiririz  hafif   ılık   olunca   yumurta   akını   koyup
mikserle   çırpalım   ve   vanilya  hindistan   cevizinide   ilave   edip   karışım   işlevinide   tamamlanınca   kemal   paşanın  üzerine   eşit   şekilde  dökülür   hindistan  cevizi   ve tarçın  dökülerek   servis  edilir    

                 ELLERİMİZE    SAĞLIK  
 
    AFİYET   OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder