MALZEMELER
1 paket kemal paşa tatlısı
MUHALLEBİSİ İÇİN MALZEMELER
5 bardak süt
2 yemek kaşık buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tane yumurta akı
üzeri için tarçın ve ayrıca hindistan cevizi
YAPILIŞI
kemal paşa tatlısının paketi üzerindeki şerbet tarifine göre pişer kemal paşalar sürekli çevirerek pişer çevirmeden pişerse iç kısmı sert olur
iyice şerbetini çeken kemal paşaları geniş bor cam tepsiye dizilir ve kenarda soğuması için bekletilir
ve muhallebiyi derin ve çelik tencerede pişiririz hafif ılık olunca yumurta akını koyup
mikserle çırpalım ve vanilya hindistan cevizinide ilave edip karışım işlevinide tamamlanınca kemal paşanın üzerine eşit şekilde dökülür hindistan cevizi ve tarçın dökülerek servis edilir
ELLERİMİZE SAĞLIK
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder